Dinsdag 11 oktober 2022
Een avondje over de schouder kijken
Willem en Ellie zijn al 25 jaar met elkaar getrouwd en de sleur in het zilveren huwelijk zit er nog steeds niet in. Voor deze editie van de Vendelierspagina mochten wij Willem en Ellie interviewen.
De entree in de karakteristieke villa aan de Soesterbergsestraat is in meerdere opzichten warm. Letterlijke warmte in de knusse omgeving, maar ook de gastvrijheid voelt als een comfortabele deken. Gastheer Stephan Ott begroet Willem op joviale wijze en, galant als hij is, neemt hij de jas van Ellie aan. Hij begeleidt het stel naar een tafeltje in de hoek.
Willem: ,,Wij komen hier al jaren, er was een tijd dat elke tafel gedekt was in smetteloos wit linnen met zilver bestek en grote wijnglazen.” Stephan bevestigt de lezing van zijn gast en merkt op: ,,We hebben een aantal jaar geleden gekozen voor een andere uitstraling. Meer eigentijds en huiselijk. We hebben gemerkt dat onze gasten dat waarderen en prettig voelen.”
Drive-in en afhalen
Ellie kan zich nog goed herinneren dat het restaurant dicht was tijdens de coronaperiode. ,,Wat fijn dat jullie toen een alternatief boden met de drive-in en afhaalservice. Zo konden we thuis alsnog genieten van jullie gerechten.”
Sebastian Ott hoort de opmerking en vertelt: ,,Dat is misschien een van de weinige voordelen van al die lockdowns geweest. Zo zijn we erachter gekomen dat we onze gasten ook op een andere manier kunnen bedienen. De drive-in en het afhalen zijn uit nood geboren, maar zijn ondertussen onderdeel van onze bedrijfsvoering geworden. Daar waren we anders nooit achter gekomen.”
De bestelling wordt opgenomen. Voor hem een steak tartaar klassiek vooraf en de biefstuk ossenhaas als hoofdgerecht. Ellie kiest voor de Zaalouk, een Marokkaanse salade. ,,Als hoofdgerecht wil ik de Poké Bowl vis. Daar heb ik goede berichten over gehoord!” Stephan noteert glimlachend de bestelling.
Thuisvoelen
Sebastian vertelt: ,,Wat je nu met Willem en Ellie meemaakt is de sfeer die wij bij de Eetvilla nastreven. Mensen mogen zich hier thuis voelen. Uit eten gaan is een beleving en dat is meer waard dan alleen het lekkere eten. Genieten van de omgeving, van de sfeer en van elkaar. Wij hebben een loyaal team aan koks en bediening. Tien fulltimers en vijftien parttimers. Sommigen daarvan zijn hier al dertig jaar actief en dat komt puur omdat het plezier dat wij de gasten bieden ook het personeel gunnen.”
,,Doen jullie eigenlijk ook aan duurzaamheid”, vraagt Willem aan Stephan. ,,Had je die zonnepanelen niet gezien toen je de auto parkeerde?”, vraagt de gastheer lachend. ,,Wij gaan mee met onze tijd. Wat sinds 1952 onveranderd is, dat is onze gastvrijheid en goede smaak voor gerechten. Maar als horecabedrijf willen wij innovatief zijn en meedenken met onze gasten. Je bent hier welkom, wij nemen jou iets uit handen en bezorgen je een gezellige avond. Daarom is ons vak zo mooi omdat we veel mooie momenten mogen beleven.”
Ondertussen tikt de kleine wijzer de tien aan. Na de Espresso Martini wordt het tijd om afscheid te nemen. Stephan helpt Ellie in haar jas en houdt de deur voor het paar open. ,,Wel thuis en tot de volgende keer!”
Meer informatie www.eetvilla.nl.
Reserveren kan online of 035-6012706
NieuwsoverzichtGa naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?
Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10
Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88