Woensdag 22 november 2023
De entree van de karakteristieke villa aan de Soesterbergsestraat is als een warm welkom, waar letterlijke warmte en gastvrijheid samenkomen. De Eetvilla, onder leiding van Stephan en Sebastian Ott, heeft door de jaren heen een transformatie ondergaan van klassiek naar eigentijds en huiselijk, wat door de gasten zeer gewaardeerd wordt.
Stephan Ott vertelt op deze verandering: ,,Er was een tijd dat elke tafel gedekt was in smetteloos wit linnen met zilver bestek en grote wijnglazen. Een aantal jaar geleden hebben we besloten voor een andere uitstraling te gaan, meer eigentijds en huiselijk. We hebben gemerkt dat onze gasten dat waarderen en zich er prettig bij voelen."
Drive-in en afhaal
In de periode van de coronamaatregelen toonde het restaurant veerkracht door een drive-in en afhaalservice te introduceren. Sebastian Ott: ,,Dat is misschien een van de weinige voordelen van al die lockdowns geweest. We hebben ontdekt dat we onze gasten ook op een andere manier kunnen bedienen. De drive-in en afhaalservice zijn uit nood geboren maar zijn nu integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering geworden."
Bij Eetvilla draait het niet alleen om het smaakvolle eten; het gaat om de totale beleving. Sebastian legt uit: ,,Mensen mogen zich hier thuis voelen. Uit eten gaan is een beleving en dat is meer waard dan alleen het lekkere eten. Genieten van de omgeving, van de sfeer en van elkaar."
Ook voor lunch
Met de Soesterduinen als achtertuin biedt Eetvilla ook de mogelijkheid om te genieten van een eenvoudige lunch na een stevige boswandeling. Het loyale team, bestaande uit tien fulltimers en vijftien parttimers, draagt bij aan de warme sfeer die het restaurant kenmerkt. Stephan: ,,Sommigen zijn hier al dertig jaar actief, puur omdat ze het plezier dat wij de gasten bieden ook het personeel gunnen."
Het restaurant beschikt over diverse kleine privéruimtes waar gasten in alle privacy een van hun maaltijd kunnen genieten. Sebastian vergelijkt het met ,,een mini-restaurant van jezelf."
Op de vraag over duurzaamheid reageert Stephan met een kwinkslag: ,,Had je die zonnepanelen niet gezien toen je de auto parkeerde? Wij gaan mee met onze tijd. Wat sinds 1952 onveranderd is, is onze gastvrijheid en goede smaak voor gerechten."
Tijdens de kerstdagen mag het restaurant dan gesloten zijn, maar met het kerstmenu voor thuis kunnen gasten nog steeds genieten van de culinaire hoogstandjes van Eetvilla. Reserveren kan online of telefonisch voor 24, 25 of 26 december.
Genieten van Feyenoord én Ajax
De Ott-broers, voetballiefhebbers die geen geheim maken van hun voorliefde voor Feyenoord, stralen trots uit over de prestaties van hun team. Stephan sluit af met een glimlach: ,,We lopen met een brede grijns door het restaurant, en of dat te maken heeft met de prestaties van Feyenoord of juist van Ajax laten wij graag in het midden."
Meer informatie is te vinden op www.eetvilla.nl. Reserveringen kunnen online of telefonisch gemaakt worden via 035-6012706. Eetvilla: waar gastvrijheid en culinaire beleving samenkomen.
Tekst en foto's: Peter Beijer
Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?
Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10
Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88