Woensdag 15 mei 2024
,,De afgelopen twee jaar zijn wij onze cateringactiviteiten aan het afbouwen. De aankomende periode gaan wij verder afbouwen tot voornamelijk het verzorgen van buffetten”, vertelt Antonio van den Hengel van Catering Centraal. ,,Mijn rechterhand Stefan Mets is bijna klaar met zijn opleiding tot onderwijsassistent en zodra hij volledig aan de slag gaat in zijn nieuwe vak, kunnen wij bijna geen cateringklussen inclusief personeel meer verzorgen.”
Na de coronaperiode had Antonio er al voor gekozen om niet meer 7 dagen in de week en 24 uur per dag klaar te staan voor zijn klanten. Vanaf dat moment was niet alles meer mogelijk, zoals dat in de vorige 25 jaar wel altijd het geval was. ,,Het bestellen van een schaal warme hapjes op zaterdagavond om 23 uur is tegenwoordig, in tegenstelling tot vroeger, een uitzondering. Ook de luxe traditionele salades voor de zondagcatering voor groepen minder dan twintig doen wij niet meer.”
Huurappartementen
De huidige locatie van Catering Centraal gaat transformeren tot huurappartementen. Antonio: ,,Drie jaar geleden zijn wij begonnen met de aanvraag voor een vergunning om nog eens drie appartementen aan de Birkstraat 5 en 7 te verbouwen, zodat er in totaal tien appartementen zijn waar voornamelijk starters (prijsklasse vanaf 650 tot 850 euro) op de woonmarkt plezier van krijgen. Als de vergunning er is willen wij de aankomende twee jaar die appartementen realiseren, waarna de catering vanuit deze locatie stopt. Wellicht neem ik de apparatuur mee naar een andere plek voor een doorstart, maar daar ben ik nog niet over uit. Tot die tijd verzorgen wij onze heerlijke buffetten en wordt er zo nu en dan nog een volledige catering verzorgd voor onze vaste klanten.”
Molenaarskamer
Sinds begin 2023 is de situatie in de Molenaarskamer ook al gewijzigd; waar aanvankelijk Antonio vanuit Centraal zeventig procent van de catering verzorgde. De andere SO Soest-vendeliers De Soester Duinen en de Eetvilla verzorgden respectievelijk twinitg en tien procent. Antonio: ,,Thijs Duindam en zijn team van de Soester Duinen gaan nu zeventig procent verzorgen, wij met Centraal doen twintig procent.”
Stefan
Stefan Mets heeft de afgelopen jaren ziel en zaligheid in Catering Centraal gestopt. Maar met een relatie met twee bonuskinderen, wil hij een meer regelmatiger leven. Hij vertelt: ,,In deze superleuke horecatak sta je altijd aan. Als je denkt een rustig weekje te hebben, bellen er twee uitvaartondernemers voor een cateringklus, moet er nog een buffet voor iemand geregeld worden die het last minute besteld en Antonio heeft altijd nog een leuk tussendoorklusje voor een bekende. Hahaha!”
De vloer op
Antonio gaat zijn focus leggen op het runnen van de de Korte Duinen en ‘t Hoogt die hij samen met Ramon Heijnen in bezit heeft. ,,De bedoeling is dat als de catering wat verder afgebouwd is, ik weer ouderwets op de vloer ga staan in de keuken en/of bediening bij onze restaurants. Heerlijk op vaste tijden of als invaller als er een medewerker bijvoorbeeld op vakantie is. Ook voor ons gezin met een dochter van 4 jaar is het fijn om niet al teveel onregelmatige werkweken meer te hebben. Ik kijk er naar uit.”
Catering Centraal, Birkstraat 7, Soest, 035-6033333, info@cateringcentraal.nl
www.cateringcentraal.nl
Tekstredactie en foto: Peter Beijer
NieuwsoverzichtGa naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?
Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10
Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88