SO Soest
SO Soest
Succesvolle scheidsrechtersavond

Succesvolle scheidsrechtersavond

5-0 winst op Sporting '70 2

5-0 winst op Sporting '70 2

JO12-1 Team van de Week

JO12-1 Team van de Week

Blauwe Sterren zijn gestart

Blauwe Sterren zijn gestart

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Wedstrijdverslag Victoria JO19-1 – SO Soest JO19-1

Zondag 19 mei 2024

Zaterdag 25 mei kampioenswedstrijd!!

De opdracht vooraf was duidelijk, maar moest nog wel ‘even’ worden geformaliseerd. Echter met de winst op Victoria JO19-1 kan het kampioenschap de mannen van Justin en Bela Bohus bijna niet meer ontgaan.

De uiteindelijke 3-8 overwinning tegen de ‘grand old’ uit Loosdrecht, kwam wat hortend en stotend op gang en uiteindelijk tot stand. Victoria heeft een ploeg wat voor deze lichting wel vaker een angstgegner is gebleken en waar pittige potjes uit het verleden een evenwicht van winst en verlies hebben doen ontstaan.

Met de wetenschap dat SO Soest, drie punten voor staat op naaste concurrent Wasmeer en waar onze jongens ook een aanzienlijk beter doelsaldo hebben, was het zaak de drie punten mee naar de Bosstraat te nemen. Met deze uitgangspositie heeft de JO19-1 aankomende zaterdag 23 mei in een duel tegen Roda’46 JO19-1 genoeg aan één punt voor het kampioenschap in de Hoofdklasse B.

Dat het niet een vooraf uitgemaakte zaak was dat de Blauwe Leeuwen wel even zouden gaan winnen, bleek uit de furieuze start van de thuisploeg. Na vier minuten stond de 1-0 voor Victoria meer dan verdiend op het scorebord. Was het de kampioenstress, of andersinds? Dat na tien minuten de stand niet verdubbelde, was te danken aan handelend optreden van aanvoerder Lucca Gispen en keeper Stijn Poelmans waarmee een tweede doelpunt voor de thuisploeg werd voorkomen. Bij een 2-0 achterstand gaan er toch andere krachten het speelveld betreden. Het moet gezegd, tegen de verhouding in was het Sven van Dijk die in de twaalfde minuut de 1-1 deed aantekenen. Helaas nog steeds niet helemaal op de quivive stond SO Soest na dertien minuten alweer met 2-1 achter.

Dat bleek het startsein voor de kampioenskandidaat om uit een ander vaatje te gaan tappen. Justin maande Soest tot temporiseren, duelkracht en allertheid te prevaleren boven gemopper en navelstaren. Hiermee werd de druk op het Victoria-doel allengs opgeschroefd. De Loosdrechters kwamen niet meer van hun helft. Het was wachten op de gelijkmaker en die kwam aanstonds en meer dan dat.

In de 23e en 24e minuut scoorde Sven twee keer. Zijn pure hattrick, in de juiste definitie van het woord, werd in de 42e minuut gevolgd door de prachtige 2-4 van Boaz van Woerkom, na knap voorbereidend werk van Sven, in een voor deze fase van de wedstrijd ontketend Soest.

Na rust was Soest geenzins van plan terug te schakelen. Aan het doelsaldo werken, wat al onder zo’n gunstig gesterte staat, was het devies van Justin. Met daarnaast de opdracht, te laten zien dat je gecontroleerd kunt blijven spelen, no matter what. Iets waar Justin zo vaak op hamert en wat van groot belang is om een in zijn ogen betere voetballer te worden. Daarmee beloonde Soest zich door in de 52e (Sven) de 2-5, in de 63e (Boaz) de 3-6, in de 78e (Kai Versteege) de 3-7 en in de 80e minuut de 3-8 te scoren. Vooral de laatste was een pareltje van de jarig job, Sven van Dijk, die van de middenlijn slalommend opstoomde om voor de laatste keer de touwen te beroeren.

Een meer dan verdiende en kampioenswaardige overwinning welke aankomende zaterdag officieel kan worden geconcretiseerd. Zaterdag 23 mei is de mogelijkheid voor de JO19-1, de vroegere A1, om sinds tijden weer eens in de Hoofdklasse kampioen te worden. Dat kan niet meer misgaan, een duel á la Spanje – Malta even buiten beschouwing latende.

Wat ook een gerustellende gedachte is, was de aanwezigheid van een mooie schare supporters in het zonovergoten Loosdrecht. Waarvan een aantal fier op de fiets. Zou toch mooi zijn als aankomende zaterdag een nog een groter legioen op de been kan worden gebracht. U bent van harte welkom en zegt het voort.

De JO19-1 kan samen met grote broer JO23-1 kampioen worden. Een unicum voor onze mooie vereniging. (en ook met de JO14-1, JO14-4 en JO16-2/red)


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - Woudenberg (oefen) Dinsdag 10 september 20:30 uur
SO Soest - IJFC (beker) Zaterdag 14 september 15:00 uur
SO Soest O23-1 - Maarssen O23-1 Zaterdag 14 september  12:15 uur
Parkhout O23-1 - SO Soest O23-1 Zaterdag 21 september 11:45 uur
Eemnes - SO Soest (start competitie) Zaterdag 21 september 14:30 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Uitgeverij Peles [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Overhees [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Zwart Mul [kopie]
MidCoat
De Jong [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Boedelz [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Bikedeals [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Votrans [kopie]
Wonnink [kopie]
ING [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Dam [kopie]
Bres [kopie]
Smorenburg [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Heineken [kopie]
Optimum [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Yourlease [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Reijerse [kopie]
Hengel [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
WeFulfil [kopie]
Dijkstra [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
KOK [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Reto internetburo [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Kostencheck [kopie]
Actiforce [kopie]
BIN System [kopie]
Brouwer [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Hoogt [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88