Blauwe Sterren zijn gestart

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Verlies bij kampioen, alle hoop op aanstaande zondag

Maandag 20 mei 2024

SO Soest ging met lood in de schoenen naar Amsterdam. Op Sportpark Ookmeer wachtte de kampoen ZSGO/WMS. Die ploeg had op hun website al laten weten deze wedstrijd als een feestwedstrijd te zien. Een feestje na afloop om de promotie naar de eerste klasse te vieren en daar hoort natuurlijk een overwinning bij.

Onze ploeg zou het slachtoffer moeten worden en de figurant moeten zijn op het kampioensfeest. Maar daar zag het in de eerste helft niet naar uit. Een herboren Soest speelde met flair, won de duels en zette de kampioen op de eigen helft vast. De thuisploeg grossierde in balverlies en de voorwaartsen van Soest deden er alles aan de verdedigers van de Amsterdammers fouten te laten maken.

Daar kwam na ruim een kwartier spelen dan ook de verdiende openingstreffer uit. Jim van den Berg ontfutselde de bal bij een Amsterdammer, hij zette Ilias aan het werk die Luc Hooft vrij zag lopen. De aanvoerder van Soest schot met een bekeken schuiver zijn ploeg op voorsprong.

Wat een weelde! Op datzelfde moment kwam concurrent DSOV op achterstand en stond Soest dus virtueel op de veilige negende plek. Maar natuurlijk was de wedstrijd nog lang.

Achteraf gezien kunnen we concluderen dat Soest zich juist in die eerste helft tekort heeft gedaan. In die fase hadden de blauwwitten de voorsprong moeten verdubbelen. Maar bij de rust was het slechts 0-1 en dat gaf ZSGO/WMS de kans om de ploeg om te zetten en de spelwijze wat aan te scherpen.

Nu was het de thuisploeg die Soest direct vastzette en de behendige spelers aan het werk zette. Binnen tien minuten was de voorsprong verdampt in een achterstand en liep Soest, zoals het cliché luidt, achter de feiten aan. Een punt tegen de kampioen leek op dat moment het maximale en met verse wissels (allen uit de O23-1) probeerde trainer Bas Dreef het tij te keren. Er waren wel wat mogelijkheden, maar de thuisploeg had grotere kansen om de wedstrijd defintief in het slot te gooien. Hein Janmaat pakte in de slotfase nog een bal die menigeen al telde.

In de slotfase kreeg Michael Pashley een rode kaart vanwege hands bij een doorgebroken speler.

Ondanks de nederlaag zag trainer Bas Dreef wel wat lichtpuntjes: ,,Het eerste half uur uur was denk ik de beste van dit seizoen. In die fase moeten we eigenlijk twee goals maken om ze echt pijn te doen. In de tweede helft worden we twee keer binnen korte tijd geslacht in de omschakeling en werden zij met elke wissel beter. Toen werd het krachtsverschil meer zichtbaar en vloeide bij ons de krachten weg. Hein hield ons in de laatste fase in de wedstrijd. We hebben dapper gestreden, maar uiteindelijk waren we niet zakelijk genoeg. We hebben wel goede dingen gezien die we meenemen naar volgende week. De rode kaart voor Mike was natuurlijk wel een domper. Al met al weten we wat ons zondag te doen staat."

Zondag dus, da's al aan het einde van deze week. Dan ontmoet SO Soest tijdens de Dag van de Club regiogenoot Hooglanderveen. SO Soest staat nu twee punten achter op DSOV, dat zondag Roda'23 ontmoet. De concurrent moet verliezen en Soest moet drie punten pakken tegen de Veners. Alleen in dat scenario kan SO Soest de nacompetitie, met als inzet een plek in de tweede klasse, ontlopen.

De steun van iedereen is van harte welkom. Neem toeters en bellen mee, kom in het blauw en hopelijk wordt eindigt deze laatste wedstrijd met net zo'n ontlading als vorig seizoen. Na afloop live muziek in de kantine met zanger Jeffrey Brons. Hopelijk wordt zondag echt de allerlaatste wedstrijd van SO Soest 1 op de zondag!

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Michael Pashley, Nico Safarov, Niels Kuus, Bas Epskamp (70. Julian van Dorresteijn); Thijn Horvers (70. Thomas Koppers), Luc Hooft (80. Rik Hooft), Dennis Disla Rodriguez (60. Samir Sassi); Bryan Saas (60. Gianni Hilhorst), Jim van den Berg, Ilias Bezzahi

16. 0-1 Luc Hooft