SO Soest
SO Soest
Succesvolle scheidsrechtersavond

Succesvolle scheidsrechtersavond

Winnaar bekerpoule!!

Winnaar bekerpoule!!

Gwenn Wijnands Dames 30+

Gwenn Wijnands Dames 30+

Blauwe Sterren zijn gestart

Blauwe Sterren zijn gestart

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Bep Beijer - Haage

Dinsdag 06 augustus 2024

Het was een zorgvuldig voorbereide sketch in de Rank in 2014. Peter Beijer vierde daar zijn 50e verjaardag en op het podium had ik shirtjes opgehangen van respectievelijk VVZ’49, SEC en Ajax. De illlusie werd gewekt dat Peter in de loop van de avond voor straf geportrerteerd ging worden in één van deze shirts. Peter op social media in bijvoorbeeld een Ajax-shirt, lachen toch?

Met veel poespas deed ik de shirts in een grabbelton ... die vervolgens op een Hans Klok-achtige wijze in de coulissen werd verwisseld. Moeder Bep vroeg ik in bijzijn van haar dochters Ineke, Sylvia en Kitty naar voren om één van de drie shirts uit de grabbelton te trekken. Vol medelijden over iedere mogelijke uitkomst van deze loterij trok ze een shirt uit de ton. Als verrassing voor velen en ook voor haarzelf toonde ze een blauw shirt van voorheen SO Soest 9 met shirtsponsor Jaap Beijer Afbouw op de borst.

Het aansluitende poseren van het bijna voltallige So Soest 9 team in dit oude tenue ontging haar ... ze was zichtbaar ontdaan van de onverwachte hereniging met ‘haar shirts’.

Want het waren ‘haar shirts’!!! Ruim 20 jaar was Bep de wasvrouw van de teams waar zoon Peter in voetbalde. En van al die tenues waren deze het meest bijzonder. Allereerst uiteraard omdat ze gesponsord werden door haar lieve echtgenoot Jaap Beijer. En daarnaast ook, heeft ze mij verteld, omdat deze shirts eigenlijk al droog waren voordat je ze opgehangen had.

Bep is ons afgelopen maandag 5 augustus ontvallen en alleen met deze anekdote over haar als wasvrouw zouden we haar tekort doen op deze nieuwspagina van de voor haar zo dierbare voetbalvereniging.

Zo was ze behalve wasvrouw ook vele decennia lang vele zondagavonden gastvrouw van de redactie van De Spetter, ons wekelijkse clubblad in het pré-internet tijdperk. Wat ze toen nog niet besefte is dat zij met haar gastvrijheid, koffie met gekookte melk en een aansluitend hapje en drankje eigenlijk de ‘creator’ is geweest van wat nu als Vandaag Inside op onze landelijke televisie te zien is. Bep faciliteerde een avond lang  (stom) kletsen over voetbal, politiek en wat verder ter tafel kwam. En ze mengde zich graag in de discussie. Zo schat ik in dat zelfs Johan Derksen haar in 3 afleveringen van Vandaag Inside, inclusief reclameblokken, niet van mening zou kunnen veranderen over dat Ali Coban thuis hoort in de All-Times-Best opstelling van SO Soest 1 en dat ons vlaggenschip op de zondagmiddag hoort te voetballen.

Mee eens of niet, haar mening over So Soest 1 is in ieder geval goed onderbouwd te noemen. Dit omdat zij al vanaf de begin jaren 80 trouw alle wedstrijden uit en thuis bezocht. Eerst nog vergezeld door echtgenoot Jaap en na zijn overlijden vergezeld door Peter. Uiteindelijk bleef het noodgedwongen bij belangstelling vanuit huis.

Met Bep valt voor onze vereniging een betrokken vrijwilliger en supporter weg. En groot zal het gemis zijn voor hen die met Bep hun (schoon)mama, oma en overgrootmoeder (maar liefst 5 achterkleinkinderen) verliezen. We wensen Ineke, Peter,Sylvia, Kitty, alle andere gezinsleden en allen voor wie Bep dierbaar is enorm veel sterkte. En ja, wat hadden we haar meer tijd met Jaap gegund.

Bep, ik blijf aan u denken als die statige lange vrouw die altijd weer haar belangstelling en betrokkenheid toonde. Rust zacht.

Mede namens SO Soest
Andre Hooft

Bericht van de familie:

Er zal voor Bep een uitvaartdienst worden gehouden op maandag 12 augustus om 11.00 uur in de H.H. Petrus en Pauluskerk, Kerkplein 2 te Soest. Er is tevens een livestreaming die u kunt volgen via: https://kerkdienstgemist.nl/stations/2703-Petrus-en-Paulus-Kerk

Aansluitend begeleiden wij Bep naar haar laatste rustplaats op de Algemene Begraafplaats aan de Veldweg te Soest waar zij herenigd wordt met haar Jaap.

Vanaf 13.30 uur is gelegenheid tot condoleren en een samenzijn in De Rank, Soesterbergsestraat 18 te Soest. Er is voor Bep een online condoleanceregister gemaakt waar u uw herinnering, foto of andere bijdrage kunt achterlaten via: www.smorenburguitvaart.nl/condoleanceregister. De inlogcode is: SmB24104


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Parkhout O23-1 - SO Soest O23-1 Zaterdag 21 september 11:45 uur
Eemnes - SO Soest (start competitie) Zaterdag 21 september 14:30 uur
SO Soest - 's Graveland Zaterdag 28 september 15:00 uur
Laren '99 - SO Soest Zaterdag 5 oktober 14:30 uur
SO Soest - Hees Zaterdag 12 oktober 15:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Brouwer [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
KOK [kopie]
Wonnink [kopie]
Heineken [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
ING [kopie]
Smorenburg [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Yourlease [kopie]
Dam [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Bikedeals [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Stalenhoef [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
WeFulfil [kopie]
Bres [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
MidCoat
Beijer Gebr [kopie]
Optimum [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Actiforce [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Overhees [kopie]
Votrans [kopie]
Reijerse [kopie]
De Jong [kopie]
Hoogt [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Kostencheck [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Boedelz [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Hengel [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Dijkstra [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
BIN System [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88