Sponsor voor JO14-1

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest 1 meteen bovenaan bij knallende competitiestart

Zaterdag 21 september 2024

SO Soest is geweldig begonnen aan de competitie. Tijdens het eerste competitieduel ooit op zaterdag werd SV Eemnes met 0-6 van de mat geveegd. De grootste uitslag van de speelronde levert meteen de nummer één positie op.

Vanaf het eerste fluitsignaal schoot SO Soest met scherp. Na tien seconde schoot Ryan de Hoop met zijn allereerste balcontact de 0-1 binnen. Bryan Saas had zojuist de bal veroverd en zijn collega op de andere flank in stelling gebracht.
Acht minuten later verdubbelde de 20-jarige linksbuiten de score. Na opnieuw een fout achterin omspeelde De Hoop de 17-jarige doelman van Eemnes voor de 0-2.
Nog weer een minuut later kreeg Bryan Saas de bal op eigen helft na notabene een corner van Eemnes. ‘toet toet Saas’ ging als vanouds weer op de brommer. Na een rush van zo’n zestig meter was hij met bal iedereen te snel af en legde binnen tien minuten dus al de 0-3 in het net.

Daar bleef het nog lang niet bij. Uit een corner van Ryan de Hoop kopte Jim van den Berg de 0-4 vrij in bij de tweede paal. De nummer ‘10’ voelde aan dat het lekker zat met het koppen want vijf minuten later was hij opnieuw het eindstation met het hoofd na een fout achterin bij Eemnes.
Het bleef niet bij 0-5, want ook Olav Kuus pikte zijn goal mee. Uit een voorzet van Bryan Saas scoorde de spits. Dat was een enorme opsteker voor Kuus. In de beker wist hij dan al wel vier keer te scoren, vorig seizoen stond hij een heel jaar droog in de competitie.

Alle twijfels rondom de weinige ‘doelpunten’ die in de selectie zijn overgebleven zijn na één wedstrijd gelijk weg. De vier meest aanvallende spelers scoorden allemaal en daarom blijkt dit seizoen bij Soest: iedereen kan scoren.
De tweede helft was ietwat plichtmatig, zo klonk het langs de kant. Eemnes zette er een extra verdediger bij om zo geen monsterscore om de oren te krijgen. Zo kreeg Soest alle ruimte om iedereen minuten te geven. Er staat een fitte brede selectie op de been dit seizoen. Bart Hooft is terug en fit. De aanvoerder maakte de negentig minuten voor de tweede keer vol. Van de zeven wissels mochten er maar vijf invallen. De meest opvallende was Amath N’diour. De linkspoot speelde eerder in de jeugd van SO Soest. Nu komt hij over van Hoogland JO23-1, na zijn mislukte overstap naar DHSC. Als opkomende linksback maakte hij aardig wat acties.
De andere twee nieuwkomers Ryan de Hoop (linksbuiten) en Thomas van den Abeelen (middenveld) stonden in de basis. Met jongens als Luc Hooft en Sander Kijzer op de bank weet hoofdtrainer Bas Dreef dit seizoen: ik heb wat te kiezen.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Nico Safarov (46. Antwan Snijders), Micheal Pashley, Niels Kuus (46. Stef Herder), Bas Epskamp (60. Amath N’diour); Bart Hooft, Thomas van den Abeelen, Jim van den Berg (46. Luc Hooft); Bryan Saas, Olav Kuus, Ryan de Hoop (60. Koen van Logtestijn).

Zeist - SO Soest Zaterdag 19 oktober 14:30 uur
Algemene Ledenvergadering Maandag 21 oktober 19:30 uur
SO Soest - Nieuwland Zaterdag 2 november 15:00 uur
TOV - SO Soest Zaterdag 9 november 15:00 uur
SO Soest - Loosdrecht Zaterdag 16 november 15:00 uur