Sponsor voor JO14-1

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Tiental 's Graveland niet opgewassen tegen gretig SO Soest

Zaterdag 28 september 2024

Een wedstrijd met twee gezichten, zo kan het treffen tegen 's Graveland samengevat worden. SO Soest speelde, ondanks een snelle voorsprong, een matige eerste helft, waarbij de ploeg slordig in de opbouw was en met veel onnauwkeurige inspeelpasses de tegenstander alle ruimte gaf om snel te counteren. In de tweede helft was de rek er uit bij de tegenstander, die vlak voor de rust met tien man kwam te staan. Soest kon toen simpel naar een ruime overwinning voetballen. Ondanks de hoge overwinning grossierden de Soesters in het missen van de mooiste kansen.

Het scorebord had nog geen zestig tellen weggetikt toen de 1-0 al bijgeschreven mocht worden. Ryan de Hoop toonde ook deze zaterdag zijn klasse en gaf een voorzet op maat die bij de tweede paal vakkundig werd afgerond door Bryan Saas. Het publiek ging er eens lekker voor zitten. Opnieuw een bliksemsstart zoals vorige week in Eemnes?

Binnen drie minuten kon het scorebord inderdaad opnieuw gevuld worden, maar dit keer met een goal voor de tegenstander. Slordig balverlies bracht een speler van 's Graveland in stelling, maar op het moment dat hij wilde uithalen werd hij, binnen de lijnen, gevloerd. De penalty werd koel benut.

Soest ging combinerend op jacht naar de voorsprong, maar de haast om de opgelopen schade te herstellen ging ten koste van de nauwkeurigheid. Inspeelpasses door het midden werden eenvoudig onderschept door de tegenstander die daardoor een aantal keer dreigend kon worden. Soest kreeg ook een aantal kansen. De 2-1 van Olav Kuus werd afgekeurd vanwege buitenspel en de poeier van Thomas van den Abeelen had een beter lot verdiend dan de spectaculaire knal op de lat.

Mathie Romeijn van 's Graveland zorgde voor een belangrijk kantelmoment in de wedstrijd. Een trappende beweging richting Jim van den Berg beoordeelde scheidsrechter Van Damme als natrappen en Romeijn kon op slag van rust direct inrukken.

Met elf tegen tien had Soest het in de tweede helft een stuk makkelijker tegen, het in de eerste helft zo sterk spelend, 's Graveland. Een kopbal van Bart Hooft ging net naast en even later zag Jim van den Berg een stevige kopbal katachtig gered worden door de doelman. De corner werd wel benut. Bij de tweede paal knikte Niels Kuus raak.

Met de voorsprong op zak was het vertrouwen ook terug en speelde Soest een goede wedstrijd. De rushes van Bryan gooiden de defensie van 's Graveland open. Gescoord werd er echter niet. Een kwartier voor tijd probeerde de snelle rechtsbuiten van SO Soest het zelf en voor de keeper rondde Bryan beheerst af.

In de slotfase kreeg Soest de allermooiste kansen op een monsterscore. Pas in de 97ste minuut kwam het vierde doelpunt. De gretige invaller Leroy Voskuilen was zichtbaar op jacht naar een doelpunt en hij kreeg loon naar werken toen hij in de slotseconden, tot zijn eigen opluchting, een rebound overtuigend tegen de touwen joeg.

Smet op de wedstrijd is het uitvallen van Sander Kijzer. De middenvelder leek op de weg terug en viel sterk in. Maar een blessure zorgde voor kort optreden. We wensen hem sterkte en een spoedig herstel,

Trainer Bas Dreef was tevreden met de tweede winst dit prille seizoen, maar had ook wat kritische puntjes: ,,Door onnauwkeurigheid aan de bal speelden wij de tegenstander in de kaart, aangezien zij er steeds goed en snel uitkwamen in de counter. 's Graveland heeft een fysiek sterke ploeg en wij kwamen veel te veel in duels. De tweede helft was een stuk beter, het was natuurlijk makkelijker tegen tien man. We hebben in twee wedstrijden tien goals gemaakt, maar we zijn nog steeds niet effectief genoeg. Maar daar werken we hard aan. Op naar Laren!"

Komende zaterdag wacht inderdaad Laren'99 in het gelijknamige dorp. Ook deze ploeg heeft de volle buit binnen. Een rechtstreeks duel dus om de koppositie. De wedstrijd aldaar wordt om 14:30 uur afgetrapt.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Nico Safarov (46. Luc Hooft), Michael Pashley, Niels Kuus, Bas Epskamp (74. Stef Herder); Bart Hooft, Thomas van den Abeelen (46.Sander Kijzer/71. Samir Sassi), Jim van den Berg; Bryan Saas, Olav Kuus (83. Leroy Voskuilen), Ryan de Hoop

01. 1-0 Bryan Saas