SO Soest
SO Soest
Olav Kuus kopt SO Soest naar winst op Hees

Olav Kuus kopt SO Soest naar winst op Hees

Meisje O15 periodekampioen

Meisje O15 periodekampioen

Leo Rauch traint Dames 30+

Leo Rauch traint Dames 30+

Sponsor voor JO14-1

Sponsor voor JO14-1

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Fraaie overwinning bij Laren'99

Zaterdag 05 oktober 2024

Alles klopte deze zaterdagmiddag. Een stralende zonnige dag inspireerde veel Soesters om op het stalen ros te klimmen en de elf kilometer te overbruggen naar het dorp waar Gooische Vrouwen dikwijls het decor vinden voor een komische film. Daar in Laren een prachtige natuurmat, de geur van echt gras doet het goed bij de liefhebbers van nostalgie en die waren er genoeg deze middag. 

Het is heel lang geleden dat SO Soest bij Laren voetbalde. Enkele oude rotten zoals Huub Koppel en Wim Gouw wisten uit een diepgrijs verleden een historische overwinning naar boven te halen; 0-1 tegen LVV (een van de voorgangers van fusieclub Laren '99) op 2 mei 1981, ook op een zaterdag. Doelpunt van de toen 17-jarige Tonnie Wolfsen. Mooi zoals een menselijk geheugen werkt. Niet meer weten wat je gisteren gegeten hebt, maar wel een wedstrijd van ruim 43 jaar geleden herinneren. 

Alle hoofdrolspelers van deze middag waren in 1981 totaal niet in de planning, maar zij zorgden in deze editie van Laren - Soest voor een vermakelijke wedstrijd waarin onze favorieten terecht met de overwinning naar huis gingen. 

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Soest deze middag voor de winst wilde gaan. Laren, net als Soest, als enige zonder puntverlies, werd in die eerste vijftien minuten overrompeld. Het was een periode waarin Soest had moeten scoren, maar de gouden eindpass ontbrak. De beste mogelijkheid was voor aanvoerder Bart Hooft, zijn inzet werd door de prima keeper van Laren gepakt. 

Na een half uur spelen dan toch de verdiende voorsprong. De corner van Ryan de Hoop komt messcherp bij de eerste paal waar Niels Kuus zijn tweede seizoenstreffer binnenkopt. Verdiend, maar in de minuten na de voorsprong lieten de blauwen de teugels wat vieren en kwam Laren door een goed uitgespeelde aanval langszij. 

In de tweede helft kreeg Laren-spits Tim Hansen al snel een rode kaart. Hansen, die zich in de eerste helft ook niet onbetuigd liet met harde tackles en het doorlopen op zijn tegenstander, maakte een keiharde overtreding op invaller Stef Herder. De scheidsrechter kon niks anders doen dan het rode karton tevoorschijn halen. Dat de boosdoener daarna ook nog zijn gram wilde halen op Olav Kuus en de Soester aanvaller bij de strot greep was een regelrecht dieptepunt. 

Laren koesterde de 1-1 in de ondertalsituatie waarbij Soest op jacht ging naar de voorsprong. Luc Hooft was dicht bij een treffer, maar zijn schot werd door de Laren-goalie weggetikt. Een inzet van invaller Leroy Voskuilen werd van de lijn gehaald. Zo hing de Soest-treffer in de lucht.

Uiteindelijk kwam de goal dan ook. Er werd goed druk gezet op de Laren-achterhoede en Koen van Logtestijn pakte de bal af van zijn tegenstander en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Jim van den Berg die het leer binnen tikte. 

De winst kwam niet meer in gevaar, sterker nog, er was nog een mooi slotakkoord deze middag. Leroy Voskuilen controleerde op prachtige wijze een diepe bal en zette zijn collega's in de voorhoede aan het werk. De bal kwam uiteindelijk bij Ryan de Hoop die oog in oog met de doelman beheerst afrondde. 

Een prima overwinning waarbij het prettig is om te constateren dat de invallers -Koen en Leroy- ook beslissend kunnen zijn. 

Bas Dreef keer tevreden terug op de driepunter: ,,Wij domineerden in balbezit, maar we hadden moeite om in de laatste fase van de aanval door hun hechte organisatie te spelen. Belangrijk is het om de kansen die we krijgen te benutten, zodat het dan wellicht wat openener wordt. Maar zoveel kansen hebben we ook weer niet gecrëeerd. Al met al een verdiende overwinning, daar was iedereen het wel over eens. Ik vond de rode kaart  minder een kantelpunt dan vorige week, maar daardoor konden we wel sneller van kant wisselen om ruimtes te bespelen. Op naar volgende week!"

Volgende week...ja dan wacht de derby tegen Hees. Dat belooft een spektakel te worden waarbij veel toeschouwers verwacht worden. De twee vorige dorpsderby's om 'des keizers baard' werden al op het scherpst van de snede bevochten waarbij het twee keer 2-2 werd. Hoe zal het nu gaan met de drie punten als inzet? Maak het mee op 12 oktober op de Bosstraat-Oost. Aftrap is om 15:00 uur. 

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Luc Hooft, Michael Pashley, Niels Kuus, Bas Epskamp (46. Stef Herder); Thomas van den Abeelen (70. Koen van Logtestijn), Bart Hooft, Jim van den Berg (87. Thijn Horvers); Ryan de Hoop, Olav Kuus (70. Leroy Voskuilen), Bryan Saas

31. Niels Kuus 0-1
36. 1-1
78. Jim van den Berg 1-2
86. Ryan de Hoop 1-3


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Zeist - SO Soest Zaterdag 19 oktober 14:30 uur
Algemene Ledenvergadering Maandag 21 oktober 19:30 uur
SO Soest - Nieuwland Zaterdag 2 november 15:00 uur
TOV - SO Soest Zaterdag 9 november 15:00 uur
SO Soest - Loosdrecht Zaterdag 16 november 15:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Profile Smeeing [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Dam [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
MidCoat
ING [kopie]
BIN System [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Reijerse [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Boedelz [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Yourlease [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Overhees [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Optimum [kopie]
Brouwer [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Votrans [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Bres [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Dijkstra [kopie]
KOK [kopie]
WeFulfil [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Hoogt [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
De Jong [kopie]
Smorenburg [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Actiforce [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Wonnink [kopie]
Heineken [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Kostencheck [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Hengel [kopie]
Bikedeals [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Auto Smeeing [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88