Sponsor voor JO14-1

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

O23 wint van OSM’75 O23

Dinsdag 08 oktober 2024

Na de 9-0 overwinning op JSV Nieuwegein was het belangrijk om de volgende tegenstander uit Maarssen niet te onderschatten, ondanks hun plek op de ranglijst en de oefenwedstrijd die we in augustus hadden gespeeld. OSM hield in de eerste helft de linies erg compact en zakte ver terug op hun eigen helft, waardoor de O23 veel ruimte kreeg om op te bouwen. Ondanks het vele balbezit werden er geen grote kansen gecreëerd, mede doordat de voorste linie niet de juiste loopacties maakte om deze kansen te krijgen.

De eerste goal kwam daarom ook uit een dood spelmoment. Een corner in de 23ste minuut van Gianni werd goed teruggekopt door Boaz op de inlopende Thijs, die de bal in het doel schoot.

Het duurde tot de 40ste minuut voordat de O23 op 0-2 kwam, door een actie van Gianni die Daan de mogelijkheid gaf om te scoren.

Direct na rust floot de scheidsrechter voor een vrije trap aan de rand van het zestienmetergebied. De bal viel via de kluts voor de voeten van een OSM-speler, die deze in het doel schoot.

Door een actie van Gianni, die Boaz in stelling bracht om zijn goal te maken in de 50ste minuut, was het verzet van OSM snel gebroken. De gestopte penalty van Sten droeg daar ook aan bij, zeker toen Rik in de 60ste minuut een afgeslagen bal van de lat na een kopbal van Pelle in het doel schoot.

Na het inbrengen van verse krachten - Jannick voor Boaz, Prince voor Daan, Luca voor Samir en Ewout voor Rik - bleef de O23 druk uitoefenen op de tegenstander. Gianni maakte zijn gemiste penalty goed door in de 82ste minuut, op aangeven van Jannick, de 1-5 in het net te schieten. OSM kreeg in de 86ste minuut nog een penalty toegekend, die helaas voor Sten onhoudbaar werd ingeschoten.

Het slotakkoord was in de 88ste minuut wederom voor Gianni, die op aangeven van Jannick de 2-6 mocht maken. Wederom konden er drie punten bijgeschreven worden.

De volgende wedstrijd is tegen de nummer 2, PVCV, thuis op de Bosstraat. Het belooft een spannende wedstrijd te worden en een mooie voorwedstrijd voor de eerste Soester derby in competitieverband tussen SO Soest en Hees.

Zeist - SO Soest Zaterdag 19 oktober 14:30 uur
Algemene Ledenvergadering Maandag 21 oktober 19:30 uur
SO Soest - Nieuwland Zaterdag 2 november 15:00 uur
TOV - SO Soest Zaterdag 9 november 15:00 uur
SO Soest - Loosdrecht Zaterdag 16 november 15:00 uur