Sponsoring voor SO Soest zaterdag 2

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

O23-1 verliest van hekkensluiter Focus '07

Zaterdag 19 oktober 2024

SO Soest O23-1 heeft verrassend verloren van hekkensluiter Focus '07, die tot dit duel nog geen enkel punt had weten te pakken. Hoewel de tegenstander op papier, met nul punten, een zwakke indruk maakte, wisten wij vooraf al dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen werd pas in de laatste minuten het verschil gemaakt. Focus '07 is een voetballend sterke ploeg die gezien hun kwaliteiten onterecht onderaan de ranglijst staat.

Voor dit duel deden Thijs en Samir mee om extra speelminuten te maken, maar ondanks deze versterking kwam het team niet goed uit de startblokken. Focus had vanaf het eerste fluitsignaal het overwicht in elke linie en domineerde het spel. Toch was het SO Soest dat in de 15e minuut via Berkay op voorsprong kwam. Hij wist uit een vrije trap knap de 1-0 te scoren, hoewel dit niet het spelbeeld weerspiegelde.

De voorsprong werd echter niet vastgehouden. Vlak voor rust, in de laatste minuut van de eerste helft, leidde een foutieve terugspeelbal van Samir tot de gelijkmaker van Focus '07, die verdiend op 1-1 kwam.

Tijdens de rust voerde het trainersduo van de O23 enkele wissels door. Tycho kwam in het veld voor Jannick en Daan verving Boaz. Deze wijzigingen brachten enigszins verbetering in het spel van de blauwhemden, wat resulteerde in een doelpunt van Daan. Hij zorgde voor de 2-1, maar de vreugde was van korte duur. Slechts vier minuten later wist Focus '07 via een vrije trap de gelijkmaker binnen te koppen, 2-2.

De verdediging van SO Soest bleef wankelen, en in de 63ste minuut kwam Focus opnieuw op voorsprong: 2-3. Niet veel later werd de score zelfs 2-4. In een ultieme poging om nog iets te forceren, besloot de staf alles of niets te spelen. Luca werd gewisseld voor Levon en Prince kwam in het veld voor Samir. Daarnaast werd gekozen om achterin 1-op-1 te gaan spelen, waarbij Sven Max verving om samen met Daan in de spits te gaan staan.

Helaas bleef het gewenste effect uit, ondanks de zes minuten extra tijd die de goed leidende scheidsrechter toekende. De nederlaag was uiteindelijk meer dan terecht tegen een tegenstander die voor elke meter streed en elk duel won. Volgende week wacht de bekerwedstrijd tegen GVVV, waarbij de ploeg echt uit een ander vaatje zal moeten tappen om succes te behalen.

SO Soest - Nieuwland Zaterdag 2 november 15:00 uur
TOV - SO Soest Zaterdag 9 november 15:00 uur
SO Soest - Loosdrecht Zaterdag 16 november 15:00 uur