SO Soest
SO Soest
SO Soest wint in en tegen Zeist

SO Soest wint in en tegen Zeist

Meisje O15 periodekampioen

Meisje O15 periodekampioen

Blauw
JO10-Geel kampioen

JO10-Geel kampioen

Blauw2
Leo Rauch traint Dames 30+

Leo Rauch traint Dames 30+

Sponsoring voor SO Soest zaterdag 2

Sponsoring voor SO Soest zaterdag 2

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Swingend SO Soest slaat weer toe

Zaterdag 19 oktober 2024

SO Soest heeft het eerste blok van vijf wedstrijden tot aan de 'herfststop' foutloos afgerond. In en tegen Zeist bleven 'de Blauwe Leeuwen' gemakkelijk overeind tegen de directe concurrent om de hoogste plaats. SV Zeist, tot aan zaterdag slechts twee verliespunten, werd met 1-3 over de knie gelegd. De overwinning was verdiend. 

Want Soest speelde vooral de eerste helft intens en gedreven waarbij de tegenstander geen meter gegund werd. Door het voortdurende afjagen werd Zeist gedwongen tot het maken van fouten en die spelwijze had succes na een klein half uur. De thuisploeg probeerde van achteruit op te bouwen, maar binnen de eigen zestien werd de bal knullig verspeeld. Ryan de Hoop, een van de Soester uitblinkers deze middag, wist wel raad met het buitenkansje en schoof de bal in het doel. 

Trainer Bas Dreef had vooraf zijn huiswerk gedaan. ,,Nou, geen huiswerk hoor. We gaan vooral uit van eigen kracht. We wisten wel dat Zeist een goed voetballende ploeg was dat wel raad wist als zij de ruimte zouden krijgen. Ons spel vereist daarom inzet van iedereen, balverlies kan fataal zijn. Het was dus zaak om volle bak aangesloten te staan in het druk zetten, aangezien zij vooral op het middenveld spelers hebben die daar onderuit kunnen spelen. Deze dominante spelwijze is leuk voor de spelers en ook leuk voor het publiek. Jij vond het toch ook leuk om te zien?"

De retorische vraag van de trainer kon alleen maar bevestigend beantwoord worden. Want SO Soest speelde swingend en vol intensiteit en dat vinden supporters altijd leuk. Het team speelde met zichtbaar zelfvertrouwen en het spelplezier spat ervan af. Over de flanken, door het centrum, van alle kanten werd de aanval gezocht. Bij balverlies werden de ruimtes klein gehouden zodat de tegenstander niet de gevreesde snelle spitsen aan het werk kon zetten. 

Het enige manco, dit seizoen gebeurt dat vaker, is dat de mooiste aanvallen in schoonheid stranden. Met andere woorden; SO Soest beloonde zich karig met het aantal gescoorde doelpunten. Dan kan het zomaar gebeuren dat de tegenstander toch langszij kan komen en daar leek het ook deze middag op. Een doelrijpe poging van de thuisploeg werd echter op katachtige wijze door doelman Hein Janmaat uit zijn goal geranseld. 

In de tweede helft verdubbelde Soest in de 62ste minuut de voorsprong nadat Jim van den Berg al eerder de lat had geraakt. Een cornerbal zeilde over alles en iedereen heen en kwam zo voor de voeten van de vrijstaande Bart Hooft. De aanvoerder bleef kalm en schoot de bal in de verre hoek. De goal van Bart was kort na de rode kaart voor een Zeist-speler die de doorgebroken Bryan Saas neerhaalde en zo voor de tweede keer deze middag geel kreeg. Zo leek het een makkelijke middag te worden.

Met de achterstand en de ondertalsituatie op zak probeerde Zeist via opportuun spel nog iets van de middag te maken en dat lukte. Met de lange bal werden de voorwaartsen gezocht en via een van die aanvallen werd er gescoord. Zo dreigde toch nog een kwartiertje billenknijpen. 

Zeist op jacht naar de gelijkmaker betekende ook ruimte achter de verdediging van de paarswitten. Daar wist Ryan de Hoop dankbaar gebruik van te maken. De verre trap van achteruit, het doorkoppen van Olav Kuus en de vrije doortocht van Ryan die oog-in-oog met de keeper beheerst bleef en het leer langs de doelman schoot. 

Zo staat Soest fier op kop met vijftien punten uit vijf wedstrijden. Wat een weelde en wat een plezier voor spelers en supporters die genieten van de spelvreugde van het team dat bovendien naar hartelust kan wisselen zonder aan kwaliteit in te leveren. Het is bijna jammer dat het team een weekje op reces gaat. Komende zaterdag is de ploeg namelijk vrij. De eerstvolgende competitiewedstrijd is zaterdag 2 november thuis tegen Nieuwland. 

Aanstaande donderdagavond gaat Soest oefenen tegen EDO, de ploeg van oud-Soesttrainer Gerrit Plomp. Aftrap is om 20:30 op de Manitobadreef 8 in Utrecht.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat; Luc Hooft, Michael Pashley (76. Nico Safarov), Niels Kuus, Stef Herder; Thomas van den Abeelen (76. Thijn Horvers), Bart Hooft, Jim van den Berg; Koen van Logtestijn (55. Bryan Saas), Olav Kuus, Ryan de Hoop

28. 0-1 Ryan de Hoop
62. 0-2 Bart Hooft
72. 1-2
82. 1-3 Ryan de Hoop


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - Nieuwland Zaterdag 2 november 15:00 uur
TOV - SO Soest Zaterdag 9 november 15:00 uur
SO Soest - Loosdrecht Zaterdag 16 november 15:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Kostencheck [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Reijerse [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Wonnink [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Overhees [kopie]
Yourlease [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Bres [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Smorenburg [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
WeFulfil [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Votrans [kopie]
Optimum [kopie]
BIN System [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
De Jong [kopie]
Dam [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Heineken [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Hengel [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Hoogt [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Boedelz [kopie]
Actiforce [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Bikedeals [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Dijkstra [kopie]
Brouwer [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
KOK [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
MidCoat
ING [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88