Dinsdag 09 oktober 2018
Proef is de naam. Een naam voor een onderneming die de lading zeker dekt. De reflex om te proeven krijgt de verslaggever bij binnenkomst in het sfeervolle restaurant aan de Burgemeester Grothestraat 6A. Een vitrine met onder meer buitenlandse en binnenlandse kazen, tapasgerechten en diverse mediterrane vleeswaren en een open keuken waar een enthousiast team allerlei gerechten bereidt trekken de aandacht. De bezoeker ziet verse groenten, huisgemaakte sauzen en personeel dat zichtbaar plezier in het werk heeft. Het is duidelijk; wij zijn hier in een echte speciaalzaak.
Frank van de Grift is in 2009 gestart met Proef. ,,Volgend jaar pakken wij uit met ons tienjarig jubileum”. De onderneming is onder zijn leiding geëvolueerd van een delicatessenwinkel tot een restaurant (met zonnig terras) en cateraar van speciale gerechten. (Sinds kort zijn daar de activiteiten van Alpha Catering bijgekomen). ,,Wij hebben hier binnen een warme sfeer gecreëerd met veertig zitplaatsen. Buiten hebben wij dan ook nog een ruim terras. We hebben een uitgebreide kaart en de lunch wordt vers bereid. Sinds kort tappen wij er een biertje bij. Met een pilsje of een wijntje is het eten extra lekker.”
Dat het concept van Proef aanslaat is te zien wanneer je ’s middags rond lunchtijd binnenstapt. Het is gezellig druk en veel werkende mensen van winkels en bedrijven in de omgeving bestellen en nuttigen hun lunch. Maar ook als de klok inmiddels zes uur heeft geslagen bevolken veel mensen de het gezellige restaurant. Wat is het geheim van dit succes? Frank: “Wij hebben een wisselende kaart met lekkere gerechten tegen een zeer betaalbare prijs. Alles vers en je bent er live bij als je eten bereid wordt. Op het moment dat je het eten bestelt wordt het bereid. Ideaal voor het avondeten. Zie Proef als een plek waar je lekker je avondmaal kunt eten, maar waar je niet uitgebreid gaat tafelen. Onze keuken is tot 19:30 uur open.”
Het najaar komt eraan en dat is voor Frank en zijn team ok het moment om de kaart te wijzigen. ,,Een mooi moment om lekkere seizoensgerechten aan de kaart toe te voegen”, vertelt Frank. ,,Zo serveren wij erwtensoep met wild rookworst. Daarnaast staat een broodje met truffel-burrata op het menu en kunnen onze gasten zich verheugen op de eendenborst met verse vijgen. Dit is maar een greep uit de vele nieuwe gerechten die op onze kaart te vinden zijn. Elke week staat er bovendien een andere stamppot op het menu. Om je een voorbeeld te geven: vandaag serveren wij zuurkool stamppot met gekonfijte eendenbout en volgende week hebben we spruitjesstamppot met kip cordonbleu. Wij noemen het een stamppot met een twist. Elke week staat er wel iets verrassends op het menu. Natuurlijk kan men het eten mee naar huis nemen. Ik adviseer wel dat de maaltijd bij thuiskomst meteen genuttigd wordt. Ons eten is niet geschikt om in de magnetron op te warmen. Wij verkopen vers eten en geen magnetronmaaltijden.”
Proef is te vinden op de Burgemeester Grothestraat 6A
Telefoon: 035 – 694 05 93
E-mail: info@vandegriftcatering.nl
Website: www.proef-soest.nl
Tekst en foto: Peter Beijer
Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?
Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10
Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88