Donderdag 01 november 2018
De inrichting van de Eetvilla is aangepast. Dat is het eerste dat opvalt zodra we binnenstappen in het bekende restaurant aan de Soesterbergsestraat. De tafellakens zijn verdwenen, dat is maar goed ook, want dan zou je niet de fraaie robuuste en warme uitstraling van het nieuwe meubilair zien. Sebastian Ott legt uit dat De Eetvilla aan iets nieuws toe was. ,,We wilden de inrichting wat aanpassen. Een frisse look, eigentijdser. De Eetvilla blijft natuurlijk De Eetvilla. De authentieke sfeer en stijl van ons restaurant is behouden met een moderne knipoog. Wij kunnen nog zeker 66 jaar vooruit.”
Sebastian en Stephan Ott zijn de bekende Soester horecaondernemers. De broers zijn de derde generatie die aan het roer staat van Eetvilla Van den Brink. Opa en oma Van den Brink begonnen in december 1952 het restaurant, dat toen overigens nog een hotel was. In al die jaren is het horecaetablissement geëvolueerd van chique hotel tot een eigentijds restaurant. Een restaurant met typerende gastvrijheid, humor, stijl en een kaart vol speciale gerechten. Het restaurant is volgens de gebroeders Ott, de plek waar je gastvrij ontvangen wordt en waar een avondje uit eten een belevenis is.
Dinerkaart
Zo heeft de Eetvilla een dinerkaart waar meerdere koude en warme gerechten worden geserveerd in het formaat tussengerecht. Stephan: ,,Onze gasten kunnen zo kennis maken met meerdere smaken en een twee-, drie-, of viergangenmenu bestellen. De kaart wisselt regelmatig, mede bepaald door seizoensproducten en de gerechten zijn ook vegetarisch te bestellen. De gast kan zelf zijn menu samenstellen of zich laten verrassen door middel van het verrassingsmenu. De creativiteit van onze chef en zijn brigade kent geen grenzen. Op deze wijze kan je kennis maken met onze eigentijdse kaart met, zoals wij het noemen: eigentijdse gerechten met een smaakvolle twist.”
Kerstmenu voor thuis
De feestdagen komen er weer aan en plannen worden al gemaakt. Natuurlijk is het een goed idee om het kerstdiner bij de Eetvilla te vieren. Maar thuis kerst vieren met het heerlijke eten van de Eetvilla is ook mogelijk. Sebastian: ,,Bespaar jezelf uren zwoegen in de keuken, wij hebben het werk al gedaan! Ook deze Kerst helpen wij graag met het verzorgen van een onvergetelijk kerstmenu met wijnsuggesties, geselecteerd door onze sommelier Marvin Laseur. Ons Kerstmenu voor thuis is te bestellen t/m 21 december en af te halen op 24, 25 of 26 december. Uitgebreide uitleg over de (eenvoudige) bereidingswijzen krijgt onze gast natuurlijk mee. Ingrediënten hoeven niet extra ingekocht te worden!
Eetvilla van den Brink steunt goede doel
Tijdens de belevenis van een diner of lunch bij de Eetvilla wordt er Made Blue tafelwater geserveerd. Dit water wordt lokaal getapt waardoor er geen transport of glasafval meer te pas komt. Sebastian: ,,Dit is niet alleen super duurzaam, maar via Made Blue steunen wij ook het goede doel. Stichting MADE BLUE doet de belofte om voor elke consumptie telkens 1.000 keer zo veel schoon drinkwater te realiseren in ontwikkelingslanden. Elke 0,7 liter fles is dan ook 700 liter schoon drinkwater.”
Meer informatie www.eetvilla.nl.
Reserveren kan online of 035-6012706.
Tekst: Peter Beijer
Foto: Jan Frommink
Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?
Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10
Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88